Vakantiewoning Charente
Start.
Woning.
Park.
Tarieven.
Contact.
Route .
Links.

Wandelen en mountainbiken, brochures
In het heuvelachtige natuurgebied met vele meertjes en snelstromende riviertjes kunt u uitermate goed wandelen. Ook de ongereptheid van de natuur maakt het ideaal voor mountainbikers. Bij de receptie zijn gedetailleerde kaarten met uitgezette routes voor prachtige tochten te koop.

 

Met de auto kunt u verschillende, leuke gezellige uitstapjes maken. Hieronder staan een aantal suggesties

 

.
Angoulême
Angoulême is de gezellige hoofdstad van de Charente. Het is een levendige oude stad, maar met een modern karakter, waar u uitgebreid kunt winkelen. In de stad zijn diverse monumenten te bezichtigen. Maar het centrum  is ook voorzien van verschillende leuke restaurants en bars.. Voor golfers is er vlak bij het centrum een mooi gelegen heuvelachtige golfbaan ,18  holes par 70.

 

 

 

 

Oradour Sur Glane

Oradour sur Glane is een indrukwekkend oorlogsmonument. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog is bijna de gehele bevolking van dit dorp door de Duitsers vermoord en zijn de huizen in brand gestoken. De overlevenden hebben dit dorp in de oorspronkelijke staat gehouden en ter bezichtiging opengesteld.
 

 

 

La Rochefoucauld
In deze stad staat een mooi kasteel waar u zich in de tijd van de Middeleeuwen kunt wanen. Na de bezichtiging kunnen kinderen zich verkleden als ridders en jonkvrouwen.

 


 

Cognac
Op ongeveer één uur rijden, ligt de beroemde stad Cognac. De vele Cognac-huizen, die stad rijk is, hebben hun deuren opengesteld voor publiek. Een bezichtiging is zeker de moeite waard. U neemt een kijkje in de kelders en u krijgt er uitleg over de bereiding van Cognac. De stad zelf is ook erg gezellig met leuke winkelstraten. En er rijdt een leuk treintje door de stad.
 

 

 

 

Limoges
Limoges is vooral bekend om haar porselein. Maar het winkelcentrum met o.a. de markthal is absoluut de moeite waard. Het stad ademt een oude gezellige sfeer uit. U kunt er gerust een heerlijke dag doorbrengen.

Perigueux
Perigueux is de hoofdstad van de Dordogne. Dit is een typisch Franse stad met sfeervolle winkelstraten en pleinen. Het prachtige houtsnijwerk in de oude kathedraal moet u gezien hebben. Maak er mooie dagtrip van.

 

Weekmarkten
Bij de receptie is er een overzicht verkrijgbaar met alle markten in de regio. Eén van de grootste markten is op woensdagochtend in Piégut. Een zeer uitgebreide echte Franse weekmarkt. Op vrijdagochtend is er een grote markt in Brantôme.

Piégut
Piégut ligt op 20 km van Village Le Chat. Iedere woensdagmorgen wordt hier een grote gezellige weekmarkt gehouden. Er zijn meer dan 100 kramen en natuurlijk ook diverse terrasjes.

Brantôme
Brantôme is een pittoresk oud stadje, gedeeltelijk gebouwd in de rotsen. Het centrum van het stadje wordt omsingeld met water. Een rondvaartboot maakt tochtjes om het stadje heen. Hier wordt iedere vrijdagmorgen een grote weekmarkt gehouden, waar u streekproducten kunt kopen. Op de terrasjes aan het water kunt u uitgebreid lunchen.

Lac de Lavaud, plage La Guerlie:
Op een half uur rijden van Village le Chat bevindt zich het meer “Lac de Lavaud”. Een groot meer met een heerlijk strand bij “La Guerlie”. Bij het restaurantje kunt u waterfietsen huren. Op het meer kunt u windsurfen, zeilen en kanoën. U kunt ook het “Aventure Parc” bezoeken . Hier kunt u verschillende spannende activiteiten ondernemen, zoals klimmen, bungeejumpen, van boom naar boom slingeren etc. Er is ook een minipark met springkussens voor kinderen jonger dan 8 jaar.

Bij de receptie kunt u nog veel meer ideeën op doen.

Omgeving(alle onderstreepte onderwerpen verwijzen door te klikken naar externe sites)

Het park ligt in het departement Charente op de grens van de Limousin en de Perigord